Skip to main content
Home » Rädda Östersjön » Ta del av branschtrender, produktnyheter och goda exempel på VA Tour Sweden
Sponsrad

I januari och februari 2022 är det återigen dags för VA Tour Sweden, Sveriges största mässa inom markförlagd VA. Mässan fick ställas in 2021 på grund av coronapandemin, men nu är det alltså äntligen dags för en fullskalig fysisk VA-mässa på fyra orter i Sverige.

På fackmässan VA Tour Sweden, som 2022 arrangeras i Malmö, Jönköping, Stockholm och Umeå, välkomnas alla som arbetar med markförlagd VA och vill ta del av de senaste produktnyheterna och innovationerna. På mässan visar landets ledande leverantörer av VA-lösningar upp ett brett utbud av produkter inom bland annat pumpar, rörsystem, gatugods, brunnar, ventiler och kopplingar. VA Tour Sweden är en självklar mötesplats för bland annat VA-ingenjörer, VA-chefer, konsulter, anläggare, entreprenörer och grossister.

Caroline Harrå

Caroline Harrå

Projektledare
VA Tour Sweden

Foto: Magnus Fond

–Våra utställare kommer att visa upp många spännande nya produkter och lösningar. För närvarande pågår dessutom arbetet med att sätta ihop ett informativt och lärorikt seminarieprogram på tema hållbarhet och digitalisering, två globala megatrender som även har stor inverkan på utvecklingen i VA-branschen. Ambitionen är att kunna erbjuda ett omväxlande seminarieprogram som fångar upp aktuella trender, goda exempel och förmedlar ny kunskap kring hur man bäst kan nyttja digitaliseringens möjligheter inom markförlagd VA, säger Caroline Harrå, projektledare för VA Tour Sweden på branschorganisationen VVS-Fabrikanterna.

Stockholmsmässan ny samarbetspartner

Filosofin bakom VA Tour Sweden är att ta mässan till besökarna snarare än tvärtom, därför har mässan alltid varit ambulerande. Det är också en del av hållbarhetstänket kring mässan. Inträdet är kostnadsfritt för besökarna som dessutom bjuds på både frukost och lunch. Tanken är att göra det lättillgängligt och attraktivt för så många som möjligt att besöka mässan. Inom kort presenteras mässornas fullständiga seminarieprogram på hemsidan.

–Även om det just nu går åt rätt håll vad gäller smittspridningen av covid-19 så jobbar vi självklart för att alla besökare och utställare ska känna sig trygga genom att säkerställa att mässorna genomförs på ett så smittosäkert sätt som möjligt. 2022 års mässor genomförs dessutom tillsammans med en ny samarbetspartner, Stockholmsmässan. Det känns tryggt med tanke på att vi tidigare arrangerat mässor tillsammans med dem. Stockholmsmässan är dessutom medarrangör till Fastighetsfokus VVS, säger Caroline Harrå.

Det svenska VA-nätet är på många håll i behov av modernisering. Vår ambition är att VA-Tour Sweden ska göra det lättare för inköpare på kommunal och nationell nivå att göra hållbara och långsiktigt goda investeringar. Digitaliseringen är en viktig möjliggörare när det gäller markförlagd VA.

Caroline Harrå
Next article