Skip to main content
Home » Rädda Östersjön » En mötesplats för sportfiskare
Rädda Östersjön

En mötesplats för sportfiskare

barn sportfiske sportfiskemässan
barn sportfiske sportfiskemässan
Foto: Unsplash

På Sportfiskemässan träffas människor med gemensamma intresset för sportfiske. Här kan du se de senaste på marknaden, delta i aktiviteter, lyssna på föreläsningar, tävla, se sportfiskebåtar och boka nya fiskeäventyr.

Mässan har starka samarbetspartners inom företag, organisationer och skolor. Mässans ambition är att öka intresset för sportfisket och främja fiskevård. Besökarna erbjuds därför möjligheten att få testa, uppleva och inspireras inför den kommande fiskesäsongen.

Sportfiskare från 7 år

Under mässan kan alla barn, mellan 7­-12 år, gå i Sportfiskeskolan. Ett perfekt tillfälle att lära sig mer om fiskeknepen som ger mer fisk. Under 60 intensiva minuter får du som deltagare lära dig om de vanligaste metoderna för sportfiskare och de vanligaste fiskarter! Du får skapa din egen fluga och får sedan sätta den på prov i Elmias dammar. Om fiskelyckan är på plats så får du även lära dig att filea fångsten.

En perfekt introduktion till sportfiskets härliga värld! Elever från SportfiskeAkademin och i samarbete med Sportfiskarna genomför Sportfiskeskolan. Du som deltar får ett gratis medlemskap i Sportfiskarna resten av året!

Foto: Unsplash

Tips och idéer

En goodiebag till värde av 500 kronor fylld med beten från Svensk Sportfiskehandel, erbjuds till alla som deltar. Det finns ett begränsat antal platser, med start varje halvtimme.

Förutom sportfiskeskolan finns en helt separat ungdomsmonter där alla barn och unga, familjer, föräldrar eller ungdomsledare som vill ta med barn ut på fiske är välkomna att få tips och idéer. Vi har förutom information om klubbar, fiskeläger och aktiviteter för unga en gör-det-själv-hörna med spinnartillverkning och flugbindning. Varmt välkomna att träffa oss som arbetar med ungdomsfiske i hela landet!

Nybörjare eller proffs – något för alla

På mässan hittar man underhållning och aktiviteter som passar stora som små, proffs som nybörjare, gamla som unga, kvinnor som män. Sportfiske hör till en av svenskarnas absolut största fritidsaktiviteter, fler än 4 miljoner svenskar har provat på sportfiske i någon form.

De 300 första barnen får ett fiskespö

De 300 första barnen som besöker mässan på Söndagen får ett fiskespö från Abu Garcia (värde ca 600 kronor) och de 300 första vuxna som besöker mässan på Söndagen får en tre-månaders prenumeration till Fiskejournalen (värde ca 250 kronor )

Besök Sportfiskemässan på Elmia den 29-31 Mars, mer information hittar du på www.sportfiskemassan.se

Next article