Skip to main content
Home » Rädda Östersjön » Vår tid är nu: Second hand gör vi skillnad!
Rädda Östersjön

Vår tid är nu: Second hand gör vi skillnad!

Second hand Caroline Arkivet
Second hand Caroline Arkivet
Carolin Hamrin, Grundare av Arkivet. Foto: Åsa Liffner

Det har aldrig varit lättare att vara modeintresserad och hållbar på en och samma gång. Genom att handla, kläder, skor och accessoarer second hand gör du natur och plånbok en tjänst.

Att konsumera hållbart mode har alltid varit självklarhet för Caroline Hamrin som sedan två år tillbaka driver en välbesökt, uppskattad och populär second hand-butik i Vasastan. Som barn hjälpte hon till i sin mormors second hand-butik i Sundbyberg i Stockholm. Där lärde hon sig vikten av att vårda och ta hand om plagg för att de skulle hålla sig fina och fräscha. Intresset för kläder föddes i tidig ålder och utvecklades med åren.

Ny butik på Östermalm

Den nya systerbutiken på Östermalm har precis slagit upp portarna för att välkomna alla modemedvetna kunder.

– Vi håller hög modegrad och är en modern second hand-butik med snygga och fräscha damkläder. Hos oss är det enkelt att hitta snygga, moderiktiga plagg och accessoarer, förklarar Caroline som grundar och äger second hand-butiken Arkivet.

Moderna kläder

Konceptet är enkelt och smidigt: lämna in det som du inte längre använder men själv skulle kunna tänka dig att köpa, det vill säga moderna kläder i gott skick.

– Vi tar emot kläder som är mellan två till tre år gamla och blandar kända märken med guldkorn från kedjorna.

I butiken finns ett brett utbud av bland annat byxor, kjolar, klänningar, blusar, sjalar, skärp, skor, handväskor och solglasögon. Stammisar kommer till butiken regelbundet och nya besökare tillkommer varje vecka.

Artikeln fortsätter efter bilden!

Foto: Åsa Liffner

Modern garderob trots second hand

Bland de trogna kunderna hör kända bloggerskor och stylister som både lämnar in och köper nya plagg.

– Tanken på att återanvända plagg och accessoarer tilltalar den medvetna och modeintresserade kvinnan. Vårt utbud är ständigt uppdaterat vilket visar att det finns ett stort intresse för secondhand. Mode behöver inte handla om hysterisk konsumtion, det går att ha en modern garderob utan att för den skull köpa nyproducerat.

Hållbarhet är en självklarhet

Att värna om miljön ligger Caroline varmt om hjärtat och hållbarhet genomsyrar också hela verksamheten. Viss inredningen i butiken har återanvänts och snyggats till med hjälp av pensel och målarfärg. Alla galgar och plastpåsar som används är av återvunnen plast.

– Vi vill leva som vi lär och vara hållbara hela vägen, det är en självklarhet för oss. Lika viktigt som det är det att värna om kunder och medarbetare. Vi älskar och brinner för det vi gör. Jag både tror och hoppas att det märks, avslutar Caroline.

Next article