Home » Miljö » Det är dags att uppleva Sverige
Miljö

Det är dags att uppleva Sverige

Semester i Sverige
Semester i Sverige
Foto: Unsplash

Vårt avlånga land har mycket mer att erbjuda än vad vi tänker på, därför har vi samlat fyra fantastiska resemål för er som vill utforska Sverige i sommar!

Det är dags att öppna ögonen för allt spännande vi kan se och uppleva på hemmaplan – för både din ekonomi och för miljöns skull!


avatar

Havets Hus

Havets Hus i Lysekil är en av Bohusläns populäraste besöksmål. Akvariet visar Västerhavets olika miljöer, från strandområdet till de djupa bottnarna. Här finns hundratals fascinerande arter såsom knaggrocka och tioarmad bläckfisk. Havets Hus återinplanterar hajar och andra marina hotade arter står på tur. Genom att engageras i olika aktiviteter skapas ett fint minne men också en kunskap om livet i havet. Det man känner till och förstår värdet av är man också mån om att bevara är filosofin. Syret till vartannat andetag kommer trots allt från havet och det kan vi inte leva utan. Se hemsida för aktiviteter och program.


avatar

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Som en vild afrikanske lodge i sydöstra Sverige. I Nordens största safaripark Eriksberg Hotel & Nature Reserve är det du som är gäst på djurens villkor. Inte tvärt om. Här vandrar vilda hjortar, visenter, vildsvin och mufflonfår fritt omkring tillsammans i ett unikt naturområde med hög biologisk mångfald. I den vackra gårdsmiljön med byggnader från fem århundraden finns restauranger som erbjuder olika nivåer på upplevelser samt hotell och konferens med mycket hög standard


avatar

Brunsbergs Herrgård

Brunsbergs Herrgård har en rik historia med rötter från järnbruksepoken. Upplev vad vår fantastiska gård har att erbjuda och hyr en lyxig lägenhet i vår faluröda flygel. Här kan du plocka ekologiska grönsaker från kökslandet, och färska ägg från ladugården. Vi erbjuder även workshops och föreläsningar om ekologisk odling och jordbruk för de som vill lära sig mer om äkta mat. På Brunsbergs Herrgård lever människan, jorden och naturen i harmoni. Varmt välkommen i Värmlands skogar och fina sjön.


avatar

Vildmarksvägen

Vildmarksvägen, smaka på det. Vägen från Strömsund i Jämtland över fjället till Vihelmina i Lappland går genom kulturbygder, fjällskogar, kalfjäll och vildmarken är inte längre bort än klivet över diket. Så begreppet ”fjällvandra med bil” är i högsta grad verklighet.

Luften är klar, tystnaden är öronbedövande och vattnet så läskande – fram med kåsan! Vildmarksvägen är det bästa alternativet att komma upp på kalfjället. Kör inte för fort, stanna ofta och ta in fjällets atmosfär och dofter.


Nästa artikel