Skip to main content
Home » Mat » Gården Direkt: främjar hållbar svensk livsmedelsproduktion
Sponsrad

Gården Direkt distribuerar lokala hållbara livsmedel från svenska livsmedelsproducenter och gårdar. Målet är att främja lokal, småskalig och sund produktion av hög kvalitet.

I över tio år har vi på Gården Direkt distribuerat lokalt och smart producerad mat direkt från svenska gårdar och moderna matproducenter. Alla våra producenter är svenska och driver en hållbar produktion. Vi är ekologiskt certifierade liksom hälften av vårt sortiment. Men det viktigaste för oss är inte certifikatet i sig utan att produktionen bedrivs på ett hållbart sätt och då kan faktorer som geografi, ekonomi och i vissa fall också ideologi spela in för en hållbar produktion.

Men det viktigaste för oss är inte certifikatet i sig utan att produktionen bedrivs på ett hållbart sätt och då kan faktorer som geografi, ekonomi och i vissa fall också ideologi spela in för en hållbar produktion.

– Vi fungerar som ett centrallager för våra producenter där vi kundpackar och distribuerar varor på ett effektivt sätt. Producenterna når via Gården Direkt handlare i hela Storstockholm vilket är uppskattat av butiker som kan få en leverans av oss med upp till 50 leverantörer på samma faktura. Det underlättar för butikerna som slipper krånglig administration, förklarar Sakarias Strand, vd på Gården Direkt.

Vi gör det lätt att handla svensk mat

Vi ser en tydlig koppling mellan välbesökta butiker och utbudet på intressanta, hållbara producerade livsmedel ditt folk vallfärdar för att få tag i unika produkter från våra småskaliga livsmedelsproducenter. Genom att distribuera livsmedel från lokala producenter till de stora matbutikskedjorna så tillgängliggör vi småproducenternas livsmedel för konsumenterna vars intresse och efterfrågan för svenskproducerade råvaror ökar.

– Det här gör att bönder och matentreprenörer kan ägna sig åt tillverkning och produktutveckling. Vi tar hand om prisavisering, administration och distribution och sköter avtalen med handlarna. Dem i sin tur slipper att upprätta avtal med fler små leverantörer vilket både är tidskrävande och ibland svårt att genomföra för de stora kedjorna. Konsumenterna är vinnare genom att de får möjlighet att hitta lokalt hållbart producerade livsmedel i sina butiker.

Mat från Sverige tillgänglig i hela Sverige

Sedan årsskiftet använder vi oss även av Stockfiller som är ett samlat system för orderhantering, leveransuppföljning och försäljningsanalys. Nu kan du som handlare logga in och se hela vårt sortiment samt priser, kampanjer och själv välja leveransdag vart i Sverige du än befinner dig. Systemet inkluderar alla led från inköpare till leverantör inom livsmedelsindustrin.

– Vår vision har alltid varit att lyfta svenska lokala livsmedel och se till att de når ut till dagligvaruhandeln. Det är viktigt att vi värnar om våra svenska producenter för samhället och Sverige i stort, avslutar Sakarias Strand.


Next article