Home » Ideellt Engagemang » Engagera dig, och visa världen att du gör det
Ideellt Engagemang

Engagera dig, och visa världen att du gör det

Daniel Paris.
Daniel Paris.
Foto: Linnea Persson

För Daniel Paris är julen numera en självklar tid för engagemang. Även i år delar han ut mat till hemlösa och vill dessutom genom social media inspirera andra att göra detsamma.

Julen närmar sig med stormsteg och med den många förväntningar. Tusentals barn och vuxna i Sverige kommer dock inte att fira jul i en trygg gemenskap utan kommer snarare att känna sig ganska ensamma. Många kommer inte ens att ha ett hem att fira i. Till dem hör inte Daniel Paris, bloggare, föreläsare och programledare. Uppvuxen i en stor familj med nära relationer och mycket mat på bordet är hans julminnen nästan odelat härliga. Det var insikten om att alla faktiskt inte har det så som fick honom att vilja göra något.

– Jag blev inspirerad av en vän som brukar dela ut mat till hemlösa på julafton och kände direkt att jag också ville bidra. Det kostar så lite men gör desto mer för de som verkligen behöver det, säger han.

Tradition att dela ut mat

Att dela ut mat och för en stund möta nya livsperspektiv har därför blivit en tradition numera. Och de livshistorier han får ta del av där på julaftonens dag är omöjliga att värja sig från.

Mycket i livet är en slump, och det kunde lika gärna varit jag

– Som priviligierad är det lätt att avskärma sig från de som inte har de lika bra som en själv, som kanske lever på gatan och på ett eller annat sätt hamnat i ett utanförskap. Mycket i livet är dock en slump och de människor jag möter varje år kunde lika gärna varit jag. Eller du, säger Daniel Paris. 

Inspirera andra

Daniel Paris menar att man inte behöver vara med i en förening för att engagera sig, även om det såklart är en väg om man har möjlighet. Det finns ju en mängd olika sätt att engagera sig på – det gäller bara att välja det sätt som känns rimligt och nära en själv. Allt räknas, och det kan innebära att dela ut mat eller att jobba som frivillig. Eller att skänka pengar till de som redan arbetar med frågorna.

Själv försöker Daniel Paris att inspirera andra genom att dela med sig av sitt eget engagemang.

Mitt mål är att fler ska dela ut mat på julafton!

– Det var ju så jag själv blev inspirerad! Om jag kan få en till person att engagera sig för de hemlösa på julaftonen har jag använt min offentlighet rätt. Även om det kan uppfattas som en jakt på likes. Mitt mål är dock att fler ska dela ut mat på julafton! Så engagera dig, och visa hela världen att du gör det!

Nästa artikel